portretfoto's & profielfoto's

blauwdruk

Workshop Fotografie en Blauwdruk (Cyanotypie) in de Ackershof

Blauwdruk

voorbeeld van een blauwdruk: Vlielandseweg anno 1929

In de pop-up gallerie in de Ackershof exposeert iedere maand een andere kunstenaar. In mei zijn fotograaf Marie-Louise Boissevain en cyanotypist Jan ter Burg aan de beurt. Niet alleen exposeren zij hun werk maar ook geven ze 2 keer een serie workshops Fotografie en Blauwdruk. Een serie workshops bestaat uit 2 bijeenkomsten: beter leren fotograferen en zelf blauwdrukken maken.

In de bijeenkomst Fotografie komt niet alleen de basis van fotografie aan bod maar krijg je vooral persoonlijke tips hoe je betere foto’s kunt maken. Tijdens de workshop gaan we ook fotograferen.

In de bijeenkomst Blauwdrukken leer je hoe je blauwdrukken maakt van je foto’s. Blauwdruk is een vorm van afdrukken waarbij papier met chemicaliën lichtgevoelig wordt gemaakt. De afdrukken krijgen de kleur Pruisisch blauw. Hoe dit werkt, leer je allemaal in de workshop.

Iedereen gaat met minimaal één geslaagde afdruk naar huis!

De workshops worden op de dinsdag en zondag gegeven. De eerste serie op dinsdagen 10 en 17 mei van 09.30 – 12.00 uur en de 2e serie op zondagen 22 en 29 mei van 14.00-16.30 uur. Wat  je nodig hebt: een digitale camera of smartphone en kleren die vies mogen worden.

De kosten zijn € 50,00 voor één workshop ( 2 bijeenkomsten) Je kunt ook alleen de bijeenkomst Fotografie of alleen de bijeenkomst Blauwdruk volgen. De kosten zijn dan €30. Dit is inclusief materiaal en koffie/thee.

Wil je je opgeven of heb je vragen, mail ons!

Twitter