Worden wie je bent

Van het weekend zag ik de nieuwe (?) reclame van LOI, je weet wel, die instelling voor thuisstudies uit Leiden. De reclame is een beetje soppy, kinderen die vertellen wat ze willen worden als ze groot zijn. Over worden wie je bent. Met een filmisch muziekje eronder. Als je er in meegaat, krijg je bijna een brok in je keel;-) De gebruikelijke beroepen komen langs: politieagent en professioneel sporter bij de jongetjes en juf en dierenarts bij de meisjes. En dan als laatste een man in pak op een kantoor (fiscalist, ambtenaar, consultant, bankier?) die niet weet wat hij wil worden als hij groot is…

Ben ik geworden wie ik ben?

worden wie je bent kinderfoto MLBfotoBen jij geworden wie je wilde zijn? Ik wel! Wist ik dat ik fotograaf wilde worden toen in klein was? Niet met zoveel worden maar fotografie interesseerde me als kind al wel mateloos. Ik was ontzettend trots op mijn eerste camera, een Agfamatic Pocket. Later kwam er een kleinbeeld Ricoh 35 efs en een Praktica spiegelreflex bij. Om uiteindelijk bij een full frame Nikon dslr uit te komen. Uit een erfenis heb ik ook nog een Yashica 2-oog reflex waar 136mm film in gaat. Maar die gebruik ik niet zo vaak.

 

kinderfoto Marie-LouiseMet veel plezier heb ik mijn opleiding aan The FOTOfactory gevolgd en geniet ik enorm van mijn werk. Door mijn specialisatie, portretfoto’s, kom ik met veel verschillende mensen in verschillende omgevingen in aanraking. Musici, artsen, creatieven, techneuten, wethouders, juristen, politiek adviseurs, etc. Dus ook op mooie en minder mooie locaties, in de studio of buiten. Met studiolampen of alleen een systeemflitser en soms alleen met natuurlijk licht. Wat nodig is om dé portretfoto te maken.

Ik hou van de techniek, van wat een camera kan, van de mogelijkheden met fotografie: met licht een beeld creëren. In mijn geval een portretfoto;-)

 

 

Portfolio

Een kleine greep uit mijn portfolio: